Dedo Lightstream

Hvis du allerede nu savler over den her overskrift, er der masser af godt nyt, hvis du læser videre.

Jeg har nemlig investeret i mit første Dedo Weigert Lightstream Kit. ( jeg er stadig en af de få der har investeret i en af de her tabletop løsninger, her i landet )

Tabletop løsningen byder på 5 af de “små” 20×20 centimeter reflektorer, der er rigtigt heldige til små produkter.
Her forleden faldt jeg over en #5 i 25×25, så nu er den er også en del af arsenalet.

Detaljen er at de “små” 20×20 cm, kommer som #1 til #3, hvorfor de er pænt fokuserede. ( #1 er cirka 4 grader, mens #5 er (?) 40 grader
Igen.

Min Broncolor er forrest – men det er faktisk mine 2x 200watt Dedo DLH200DT HMI’er der er stjernerne i det her show.

Som det måske kan ses i billedet øverst, er den reflektor jeg bruger til at reflektere en #1 plade med, en #5.
Begge får lys fra en enkelt DLH200D’er, der dermed gør dette packshot til en ren skrivebords øvelse, der rent faktisk blev klaret på gulvet ovenpå en baggrundsplade.

Jeg har forresten også netop investeret i min første DLHM4 -300, da jeg fandt den bundlet med en DP1’er og en masse Rosco filtre.
Læs videre om denne tungstens lampe her, og fordelene ved den der DP1, der altså også passer på HMIerne, hvilket – igen – betyder at de intensifiers, der egentligt er købt til DLH200D’erne også kan bruges på min DLHM4 -300.

Skulle du være i tvivl om hvad de her Dedolight DPBA-710’ere kan, så målte jeg et output på 40.000 LUX på en meters afstand fra en DLHM4 -300 med en intensifier på.
Måske ikke specielt relevant.
men reflekteret burde den kunne levere op imod 98 procent af dette til en – for eksempel – #2 eller #3, et par meter væk, der kan give lange dagslys skygger som stod lampen 10 meter væk.

Ikke overraskende har jeg allerede besluttet mig for at investere i et 50×50 sæt til mine 2,5KW HMIer, der ikke kan spottes helt så meget som Dedo’erne.
omvendt er der netop så meget output, at “tabet” sikkert ikke betyder særligt meget.

Rent teknisk er hele Lightstream konceptet at reflektere lyset, der – reflekteret – opleves mere naturligligt og som om at det “kommer langt væk fra”, hvilket naturligt lys som bekendt også gør.

Kan man så ellers bruge det her Lightstream kit til interviews og andet, almindeligt arbejde.
Det ser DoP på videoen herunder ud til at mene.