Dedolight – udlejning

Her på det sidste har jeg som du kan læse mere om her, kastet mig ud i at investere i nu nærmest forhistorisk lys, også kendt som Dedolight.

Årsagen er – naturligvis – at jeg mener at fokuserbart lys, som – for eksempel – lamper fra denne producent, er pænt heldige i mindre set up, herunder i det meste tabelTop eller produktfoto arbejde.

Tendensen er ellers at der investeres i en eller flere kina lamper, der så enten bounces eller bare bruges direkte på motivet, nu hvor de jo alligevel ikke kan fokusere.
Og bevares.
Det kan – sagtens – bruges i mange sammenhænge.
Lyset har bare ikke rigtig nogen “retning”, ganske som “blødkasselys” har det indbyggede problem at det minder om det TV drama look, der var mest udbredt i 80erne, som enkelte drama producenter forresten fortsat sværger til.

Så selv om at Dedolight som koncept er lige så gammelt som de lyssætninger du ser på – visse – dramaproduktioner, er det look du kan opnå med dedo lamper pænt forskelligt, fra hvad mange måske er vant til, samtidig med at der er tale om endog meget fleksibelt lys.

Jeg har – som jeg husker det – 8-10 Goboer der både kan bruges fokuseret, eller som bløde uskarpe lyskilder på enten HMIerne eller på DLHM4-300

Ud over de HMIer ( 200 watt der kan fokuseres ned til 4 grader, og – for eksempel – reflekteres via mit lightstream system, har jeg netop investeret i min første DLHM4-300, der er en 150 watts lampe, der ganske som HMI’erne også kan fokuseres ned til omkring 4 grader, med en af de såkaldte intensifiers.
Og nu hvor output på en meters penge er op imod 40.000 LUX, har du gættet det.
Der er utroligt meget power i de her små lamper, der – ærligt talt – er rigtigt heldige til produkt billeder, hvor der godt må være lidt liv i lyset.

Den DLHM4-300 jeg fandt, var i den forbindelse bundlet med en DP1, der er projektor delen, der både fungerer med HMIerne og med den her DLHM4-300.
Det betyder at det på et par sekunder er muligt at putte en knivskarp, eller totalt ufokuseret kukkelure op på væggen bag talentet der skal til at tale, hvorfor et professionelt interview nu kan klares med en enkelt taske, der – i dette tilfælde – kan indeholde op til 3 Dedo lamper, der burde kunne klare selv komplicerede locationer.
Og jo.
HMIerne er kraftige, men de kan jo dæmpes eller reflekteres via lightstream løsningen, hvilket omvendt betyder at det også er muligt at arbejde i endog meget lyse rum.
Nu hvor dine lamper ser – en del – kraftigere end det indfaldende lys.

Her lidt promo for både light stream deres DP1 ( baggrunden ), deres Intensifier ( vores er væsentligt kraftigere ) og konceptet bag Dedolight lys, som du altså kan lege her til gode priser.
Ring på 53 6700 53. Du kan også få mig med, hvis relevant.